MİLLİ HÂFIZA

 1. Ona getirilecek herhangi bir şeyin -mikroplu olduğundan şüphelendiği- musluk suyuyla değil, kaynamış suyla yıkanması şarttır.

 2. Çay içeceği zaman biri çay, diğeri kaynar su dolu iki çaydanlık ve iki fincan ister. İlkin fincanlardan birini kaynar su ile yıkar, sonra suyu öteki fincana boşaltarak çayını gönül rahatlığıyla içine doldurur  

3.  Saçlarını berberini evine getirerek kendi tarak ve makasıyla kestirir. Sakalını ise yeni açtığı paketten çıkardığı tertemiz tıraş bıçağını hem yakarak hem de ispirto ile silerek keser. 

4. Konuk olsa da kendisine sunulan kadeh ya da bardakları ışığa tutup kontrol eder, sıkıntı gördüğünde hiç çekinmeden bunların değiştirilmesini ister. 

5. Kişilerin hürriyetini kısıtladığı gerekçesiyle dolmuşa binmez. En parasız olduğu günlerde, yakın mesafelerde bile, kaim bastonunu hafifçe kaldırarak bir taksi çevirir, yalnız başına taksinin içine kurulur. 

6. Yatılı misafiri olarak kaldığı arkadaş evlerinde yatak çarşaflarını, yastık yüzlerini, kâfi derecede temiz midir, değil midir diye kâh lamba ışığına tutup gözden geçirir, kâh burnuna yaklaştırıp koklayarak sabahı ettiği olur. 

7.  Umuma açık yerlerde oturmaz, yemez, içmez. 

8. Sadece kendisinin kullanımına açık birkaç takım çatal, kaşık ve bıçağı vardır. 

9. Sarılmaktan, tokalaşmaktan hoşlanmaz.

10.  Konuşurken tükürük korkusuyla mesafeli durur, oturur. 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır.

YAZMAYA BAŞLAYIN VE ARAMAK İÇİN ENTER TUŞUNA BASIN